Met de huurauto naar Duitsland of Frankrijk?

Met de huurauto naar Duitsland of Frankrijk?

Gaat u met uw huurauto van EvenBusjeHuren.nl de grens over? Dan ontdekt u dat steeds meer landen eigen en onderling vaak afwijkende regels hanteren voor milieustickers. Graag zet EvenBusjeHuren.nl voor u de belangrijkste regels op een rij van de landen waarin Nederlanders het meeste rijden: Duitsland, België en Frankrijk. En wat zo handig is: als u bij EvenBusjeHuren.nl een huurauto reserveert en aangeeft dat u naar het buitenland rijdt, zorgen wij ervoor dat u direct beschikt over de juiste sticker!
Mileuzones
In steeds meer Europese steden gelden milieuzones en is een eco-vignet, ook wel milieusticker genoemd, verplicht. De reden zal iedereen toejuichen: minder luchtvervuiling. In Europa zijn er op dit moment 200 milieuzones, vooral in de grote steden. Eerder waren vooral vrachtwagens in deze zones niet welkom. Tegenwoordig gelden de regels ook voor personenauto’s. Er zijn op dit moment milieuzones in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.
Regels Duitsland
Duitsland telt twee soorten milieustickers; een groene en een gele. Er was ooit eveneens een rode, maar inmiddels wordt deze sticker niet meer in de Duitse milieuzones geaccepteerd. In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn, Frankfurt en Düsseldorf, mag u niet rijden zonder een groene milieusticker.
Regels Belgie
In België gelden vooral strenge regels in Antwerpen. De complete binnenstad is inmiddels milieuzone. EvenBusjeHuren.nl kan voor uw huurauto een vrijstelling aanvragen. Reist u naar Brussel? Daar geldt geen sticker, maar de overheid staat het wel vrij om maatregelen te nemen bij hevige luchtvervuiling in de stad. Denk aan een snelheidsbeperking of een verbod voor bepaalde motorvoertuigen.
Regels Frankrijk
Sommige Franse steden mag u sinds 1 juli 2016 met een gemotoriseerd voertuig niet in zonder een certificat qualité de l’air, een milieusticker. Heeft u hem niet? Dan staat daar een boete op van 68 euro. Onder Franse verkeersborden staan vaak nog restricties aangegeven zoals op de dagen waarop dit van kracht is of welke milieustickers de milieuzone in mogen. Houd de borden goed in de gaten en volg de aanwijzingen onder de borden, want de regels verschillen per stad.
Vignet
Naast een milieusticker is in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland ook een (tol)vignet verplicht. Deze vignetten zijn in Nederland te koop, maar ook in het land zelf bij onder andere tankstations. In Frankrijk moet u ook tol betalen. Dit doet u met de creditcard of met een tolbadge. Ook Italië, Spanje en Portugal hebben tolwegen. De betaling kan contant of met de creditcard. In Portugal kan u uitsluitend elektronisch betalen. Voor het rijden op de Noorse snelwegen wordt ook tol geheven. Uw kenteken wordt gescand en u ontvangt de rekening thuis.
Maakt u zich geen zorgen, EvenBusjeHuren.nl regelt het!
Als u bij EvenBusjeHuren.nl huurt en aangeeft dat u naar het buitenland rijdt, regelen wij voor u de juiste sticker! Wilt u meer weten? Laat het ons gerust weten! Wij praten u graag bij over de laatste stand van zaken als het gaat om milieustickers in de landen van Europa.
Ook vindt u alle actuele informatie op 
www.anwb.nl.

Vragen of hulp nodig?