Gaat u op Wintersport? Vergeet dit niet!

Gaat u op Wintersport? Vergeet dit niet!

Ga jij dit jaar lekker op wintersport? Dan ben je niet de enige! Ieder jaar gaan hordes Nederlanders met de (huur)auto op wintersport. Zwaar beladen en vaak met dakkoffer en al. Wel zo handig als je je eigen ski’s en/ of snowboard mee wil nemen! En tsja, als echte Nederlander neem je toch ook genoeg eten en drinken mee zodat je zo min mogelijk naar de dure lokale supermarkt hoeft te gaan.

Wat moet ik mee nemen in de auto?
Als je met de auto op wintersport gaat moet je rekening houden met de regels van het land waar je heen gaat of doorheen reist. Daarom is het handig om te weten welke spullen je aan boord moet hebben van je auto. In de afbeelding hieronder staat voor je uitgeschreven welke spullen je verplicht bij je moet hebben in welk land.

Zoals je kan zien is de gevarendriehoek in ieder land verplicht om te hebben. Huur je een auto bij EvenBusjeHuren.nl, dan zou je deze ook mee moeten krijgen.

Check dit voor alle zekerheid nog wel even voordat je wegrijdt! Niet in alle landen verplicht, maar wel zeker aan te raden, is een verbanddoos. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan ben je in ieder geval voorbereid.

Winterbanden en sneeuwkettingen zijn in de meeste landen ook verplicht. Vaak voldoen M+S (all-season) banden ook. Lees wel even ons artikel over M+S banden in Duitsland, daar zijn sinds januari dit jaar de regels voor aangescherpt. In Frankrijk moet je ook een alcoholtest in je auto hebben. Mocht je deze bij een controle niet hebben, dan krijg je echter geen boete.

In een aantal landen is het hebben van een vignet of milieusticker ook verplicht. Huur je een auto of busje voor je wintersport bij EvenBusjeHuren.nl, geef dan even aan door welke landen je gaat rijden en of de vestiging de benodigde stickers voor je kan regelen.

De laatste verplichting die voor bijna alle landen geldt, is het hebben van één of meerdere veiligheidshesjes. Deze moeten binnen Europa voldoen aan de EN471 norm, welke inhoudt dat ze fluorescerend geel, oranje of rood moeten zijn en voorzien van retro-reflecterende banen.

Vragen of hulp nodig?